På kvällningen bjöds vi på grillat hos mor och far, samt lite fotbollsspel i gröngräset.
Här kommer receptet på denna saftiga chokladtosca.
Chokladtoscakaka
4 ägg
5dl socker
2tsk vaniljsocker
2krm salt
1dl kakao
3dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Klä en långpanna ca 25x35cm med papper.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten, tillsätt sedan smöret och rör slät. Bred ut i pannan och ställ in i ugnen i ca 15-18min. Gör under tiden glasyren.
200g kokosflingor
1dl ljus sirap
2dl socker
1,5dl vispgrädde
75g smör
Lägg allt i en gryta, låt koka upp och sjud sedan i ca 5 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen efter 15 min och bred på glasyren. Ställ tillbaka in i ugnen i ca 10 minuter eller tills toscan är fin och gyllen. Skär sedan kakan i portionsbitar och servera när den svalnat! Bon apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar