söndag 27 maj 2012

Sol!

Dagen har gått i solens tecken. Jag började dagen med att baka en chokladtoscakaka som vi skulle ha med på vår utflykt. En båttur med mamma och pappa på Visten på denna underbart sköna morsdag! Det blev mycket sol och fiske, korvgrillning och fika, väldigt lite bada. Det var kallt som skam i vattnet, ett par veckors sol till lär behövas för att värma upp.
 
På kvällningen bjöds vi på grillat hos mor och far, samt lite fotbollsspel i gröngräset.
 
 
 
Här kommer receptet på denna saftiga chokladtosca.
 

Chokladtoscakaka


200g smör osaltat (annars uteslut saltet)
4 ägg
5dl socker
2tsk vaniljsocker
2krm salt
1dl kakao
3dl vetemjöl
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Klä en långpanna ca 25x35cm med papper.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten, tillsätt sedan smöret och rör slät. Bred ut i pannan och ställ in i ugnen i ca 15-18min. Gör under tiden glasyren.
 
200g kokosflingor
1dl ljus sirap
2dl socker
1,5dl vispgrädde
75g smör
 
Lägg allt i en gryta, låt koka upp och sjud sedan i ca 5 minuter.
 
Ta ut kakan ur ugnen efter 15 min och bred på glasyren. Ställ tillbaka in i ugnen i ca 10 minuter eller tills toscan är fin och gyllen. Skär sedan kakan i portionsbitar och servera när den svalnat! Bon apetit!
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar