fredag 1 juni 2012

Clubsandwich

Den här veckans matsedel kommer lagom till att veckan snart är slut! Om det är något jag ser fram emot så är det stundande semester och havandeskap, ork och energi räcker nätt och jämt till arbete och matlagning. Allt det andra får vänta till lediga dagar.
 
Veckans matsedel

Måndag: Lövbiff med rotfruktsgratäng
Tisdag: Köttfärssås och spagetti
Onsdag: Restaurang
Torsdag: Våfflor med glass och sylt
Fredag: tacos
Lördag: Clubsandwich med parmesansås
Söndag: Panerad rödspätta med färskpotatis, brynt smör och ärtor

Något som märks tydligt under sommarhalvåret är att det blir lite si och så med att följa matsedeln. Det blir fler oplanerade middagsgäster och impulsrätter, bortbjudningar och grillkvällar. Så det är då frysen bara fylls på med olagade rätter. Denna veckas frysfynd är clubsandwichen, kyckling finns det alltid i frysen. Även köttfärs och någon sorts fisk är bra och ha i frysen för om sanningen ska fram så finns det veckor utan planerad matsedel!

Clubsandwich 4port.

Den här rätten är sååå god, passar till lunch så väl som förrätt till en fin supe!

500g kycklingfile
Ett paket bacon
2dl lättcreme fraiche
80g riven parmesan (2dl)
Purjolök i fina ringar
Blandad sallad
Bröd

Stek kycklingen så de blir genomstekta, salta peppra. Stek baconet, jag brukar dela dem i små bitar så det blir som baconströssel. Blanda creme fraiche, parmesan, salt och peppar. Denna sås ska serveras direkt, ställar man den i kylen så stelnar den. Vilket bröd man använder är en smaksak, jag brukar använda gott rostbröd. Lägg sallad och kyckling på brödet, häll över purjoringar och bacon efter smak och toppa med sås.
Den som gillar tomat kan med fördel skiva och lägga på tillsammans med salladen.

Detta är svårt att äta sig nöjd på för det är så jäkla gott, perfekta smak kombinationer. Ska försöka att komma ihåg att ta lite bilder imorgon innan jag hugger in på läckerheterna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar