måndag 23 april 2012

Kiropraktorbesök

Idag börjades dagen med ett kiropraktorbesök. Vanligtvis så går jag hos kiropraktorn 2-3 ggr per år för att underhålla rygg och nacke. Men nu är det andra gången på en vecka, har en besvärlig låsning i bäckenet som ska lösas upp. Kroppen reagerar och reparerar sig tydligen inte som vanligt under en graviditet, tur att det finns hjälp att få! För er som kanske är skeptiska så kan jag verkligen rekommendera det, förutsatt att man går till en "riktig" legitimerad kiropraktor.
 
Sedan åkte jag till Bergvik (shoppingcenter i Karlstad) och träffade mamma. Köpte mig två par mammabrallor på H&M, så skönt! Jag fick ett Thomas Sabo charm armband av mamma, hon skämmer verkligen bort mig med fina presenter bara så där! Älskar dig mamma!
 
Till middag idag blev det fisk -Robbans fiskgryta, från kokaihop. Den var helt ok men den var smaker som inte vi är vana att äta, fänkål,kokosmjölk, mango, curry. Det blir nog inte återkommande.
 
Min arbetskamrat och hennes man kom hit på kvällsfika så jag passade på att baka lite innan.
 
 
 
 
Hittade ett recept på susannabullar från Matklubben som lät gott. Jag har förmodligen aldrig svurit så mycket när jag har bakat. Jag vet inte om det var jag som gjorde något eller vad det var för fel. Men den vart så in i h-vete kletig, efter att jag överdoserat mjölet med säkert minst 3dl så gav jag upp och kluttade ner degen i formarna. Resultatet blev helt okej men tacka vet jag Rimbobullar!! Här kommer receptet så får ni avgöra!
 
Susannabullar 32st


50g jäst
2dl mjölk
4dl vetemjöl (240g)
200g rumsvarmt smör
1dl socker
3 ägg
ca 6dl vetemjöl (360g)
 
Fyllning:
150g smör
1,5dl socker
1tsk vaniljsocker
 
Garnering och pensling:
1 uppvispat ägg
Mandelspån
pärlsocker
 
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och forma 2 längder.
Dela dessa i 16 bitar och rulla till kulor. Lägg dem på ett fat och släng in i frysen, täck med folie.
 
Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37grader och häll i.
Tillsätt 4dl mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 minuter under duk.
 
Arbeta sedan in smör, socker och ägg, sist mjöl. Börja med ca 5dl av mjölet och häll i mer vid behov. Det tar en stund att arbeta samman men överarbeta inte. Ställ ut mazarinformar på plåtar.
 
Rulla ut degen till 2 rullar och dela varje bit i 16 delar, rulla till bollar och lägg i formarna. Tryck ner en smörkula i varje bulle.
Jäs bullarna väl, 40-50min. Värm undertiden ugnen till 250 grader.
 
Pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda i ca 8-10 minuter.
 
 
 
 
Har tänkt lääänge på att ringa till Husqvarnabutiken där mannen köpte min symaskin, för två år sedan. Det är nämligen så att jag vet att de håller symaskinskurser för nybörjare.
Ägaren skulle höra av sig när det blev aktuellt, trodde någon gång i maj.
 
 
Har man en så här fin symaskin så är det ju synd att bara använda den till att sy gardiner på sin höjd. Tänkte att jag ska försöka mig på att sy lite bebiskläder, bodysar mm. Kul kul!
 
Nu blir det lite Morgan och Ola-Conny på tvn, Ola-Conny är så helt otroligt skön! Ha en fortsatt fin kväll därute!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar